Julhälsningar från Styrelsen

Vilket år vi haft i vår förening. Arbetsamt? Ja. Jobbigt? Ja i perioder. Roligt? Ja även det för även om det under det här året har varit en arbetsbörda som vi inte haft sen vi byggde nätet och det funnits dagar under året då vi känt att vi egentligen skulle behövt ha luva och solglasögon på oss för att inte bli igenkända i bygden så uppväger allt tack vi får när allting fungerar och vi vet att när ingen gör inlägg på vår Facebook-sida då fungerar också vårt fibernät. Den är vår bästa värdemätare på att allt är som det ska.

Vi har också en hemsida vilket verkar glömmas bort ibland. Där finns all information du kan behöva ha när det inte fungerar som det ska med fibern, när du kanske ska sälja ditt hus, gräva på din tomt, logga in hos Fiberekonomi och mycket mer.

Det har skett mycket grävningar för el under året. Främst längst Gravrydsvägen men även på andra ställen vilket har lett till några avgrävningar och några har stått utan fiber. Då märks det ganska snart hur beroende vi är av en fungerande fiber. Som tur är har SLL som är vår fiberentreprenör snabbt kommit ut och lagat.

Året har även präglats av det val vi hade att göra av kommunikationsoperatör (KO). Vi verkar inom ett område där det hela tiden sker förändringar. Vi vill också ha ett så bra avtal som möjligt för vår förening och våra medlemmar. Sen är vi naturligtvis medvetna om att vi aldrig kan göra våra 490 medlemmar helt nöjda. Det kommer alltid att finnas någon som tycker på annat vis. Men så är vi också en förening där allas åsikter ska tas i beaktande. Vi har när vi i år bytte KO tittat på vad våra medlemmar vill ha för tjänster och vad olika KO kunnat erbjuda. Vi har medlemmar som gått med i föreningen bara för att kunna fortsätta ringa med sin fasta telefon, några vill ha tillgång till massa tv-kanaler, 25% av våra medlemmar vill inte ha tv-paket alls men en bra uppkoppling. Öppen fiber måste kunna erbjudas enligt det regelverk vi har att följa. För att få allt det här till bra pris fanns det en KO att välja på vilket var Net at Once.

Vi har den här gången också förhandlat ihop med fyra andra fiberföreningar i kommunen. För ju större man är, desto starkare är man. Vi vill fortsätta att kunna vara en förening där du som medlem kan vara med och påverka. Nätverkandet ihop med andra föreningar är viktigt för oss för att vi ska fortsätta att kunna vara starka och stå på egna ben. Det är då vi kan erbjuda en bra uppkoppling till alla i bygden till ett bra pris samtidigt som alla får vara med och bestämma och vi har en bygd som vi kan bo och verka i.

Vi önskar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Styrelsen