En julhälsning

Ett år går fort och när vi tänker tillbaka på allt som gjorts i föreningen så känns det som det är massor under de drygt åtta år som gått sen vi startade upp för att se om det gick att bilda förening och bygga ett fibernät.

I början av året kunde vi slutredovisa till Länsstyrelsen och Jordbruksverket för att få ut det sista av bidraget vi sökte för fiberbyggnationen. När bidraget på 1,2 miljoner kom betalade vi av vårt lån vi fick ta för att också kunna genomföra byggnationen så det känns väldigt skönt att nu vara skuldfria.

Under året har 9 nyinstallationer gjorts. Det har märkts att det varit en hel del nybyggnationer eller fastigheter som har sålts. Är det så att du går i säljtankar av fastigheten. Glöm inte att nämna fibern för mäklare och dessutom gå in på vår hemsida där all information och dokument vid överlåtelse finns.

I maj hade vi hand om en av Bredareds IF:s tipspromenader. Den här gången var sträckan lite längre men med sjöutsikt under stora delar av promenaden. Vi hade denna gång lyckats att göra lite för svåra frågor men vi hade 56 tappra deltagare som tyckte att det var en härlig promenad i det fina vårvädret.

Vi kämpar vidare med vårt sega arbete med ledningsrätten med Borås stads lantmäterikontor. Hade hoppats få allt klart nu under detta år men det kommer att dröja tills nästa år innan vi förhoppningsvis är i mål med detta arbete.

I föreningen pågår också just nu nya förhandlingar om gruppavtal. I detta har vi denna gång också ett visst samarbete med några av våra grannföreningar så får vi se vad det leder till så småningom. Redan nu vill vi flagga för att en lite högre nätavgift kan behöva tas ut under nästa år men det hänger också ihop lite med gruppavtalets pris så vi återkommer med detta.

Ett annat stort arbete som märks just nu i bygden är Vattenfalls nergrävning av elnätet. De nappade aldrig på samförläggning ihop med fibern när vi höll på att bygga. Nu har vi därför mycket arbete med utsättningar och vi håller tummarna för att fibern klarar sig från att bli avgrävd allt för mycket under deras arbete. Hittills har någon enstaka medlem blivit drabbad men vi vill ju naturligtvis att ingen ska bli drabbad.

Vår FB-sida är också en bra mätare på om fibern fungerar i bygden eller inte. För det mesta är det helt tyst. Då vet vi att det fungerar som det ska.

Vi får höra många tack och hejarop från våra medlemmar. Många som under de senaste åren sagt att det inte hade gått vägen utan fiber varken för arbete eller studier. Men det visar ju också på vilken viktig funktion fibern har för vår bygd och den har vi byggt gemensamt.

Tack för detta året och vi vill önska en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!