Det är mycket som pågår nu…

Här är ett axplock och förhoppningsvis lite svar på frågor som kommit sista tiden. (20180916)

Grävningar pågår i Mjöshult, Gamsen, och Aplakulla
Blåsning och svetsning av fiber pågår i Hjälmryd och Vralen plus några andra ställen för kompletteringar
Kundinstallationer pågår i Holmåsa, Holmryd, Kattryd, Segerstorp och Grimmered. Nya områden tillkommer och etappindelningen finns på karta på www.bredaredsfiber.se

Arbete i noden (Klockargården) pågår och vi har nu fått in kopplingen till SplitVision. (Borås stadsnät)
Förhoppningsvis blir den aktiva utrustningen från Telenor  installerad i vecka 38 vilket är en försening med ett par veckor.

Vi har stakat Hjortsberg, Skåpeslätt, Aplakulla, Lilla Rydet och Valdaslätt.  Stakning återstår att göra i Hultås, Lövås, Vemmenhult, Sälsjöhult och Gåshult.

Faktura har gått ut för inkopplingskostnaden men denna behöver inte betalas förrän din anslutning fungerar. (Men det gör inget om du betalar den tidigare)

Mejl har gått ut för att beställa gruppavtal eller öppen fiber (87 avtal kom in första veckan och 93 % har valt vårt kollektiva avtal med Telenor). Har du inte fått mejl så hittar du avtalet här nedan.  Detta avtal går igång först när din anslutning fungerar, men du måste också gå in på Telenor.se och beställa utrustningen och eventuella tillägg. (detta är ännu inte möjligt och blir det först när noden är färdiginstallerad.)

När jag mejlar så studsar ett antal mejladresser, antagligen för att du bytt mejl, så mejla info@bredaredsfiber.se så uppdaterar vi.

Vi är nu 449 betalande anslutningar och ytterligare ca 10 st som är intresserade…

Vi har varit på banken och lånat pengar så att vi har kapital i väntan på bidragen.

Vi har skrivit 204 st markavtal och har 38 st kvar att skriva. Alla är kontaktade men alla har inte så bråttom ……. (om vi inte får in dessa så kan det bli stopp med grävningarna)

Min mejlkorg består nu av ca 2000 mejl vilka förhoppningsvis också fått svar. Om inte så mejla igen.

Tänk på att allt vi kan göra själva sparar kostnader för föreningen, eftersom vi inte har något fast pris utan betalar per meter + timkostnad för återställning. Budgeten ser fortfarande ut att hålla någorlunda men vi har övertrasserat några punkter…..

Min förhoppning att jag ska kunna se på Kalle Anka via fiber till jul lever fortfarande…..

Hälsningar Stefan Magnusson

 

Tjänsteavtal Bredareds Fiber